Vukovi u SNS-u, pokazivanje moći ili panika?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen FB stranica
Podelite vest

Da fotografijama vukova izraze bezrezervnu podršku predsedniku stranke i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću,  nisu odoleli ni niški naprednjaci, posebno oni koji su visoko pozicionirani u gradskoj vlasti. Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju smatra da biranje vuka kao simbola nije baš srećno rešenje, jer je u pitanju predator,  Tamara Milenković  Kerković, poslanica pokreta Dveri, smatra da su naprednjaci u panici, jer im preti oduzimanje privilegija koje su dobili kao članovi stranke.

Bilo da se radi o ostanku na čelu SNS-a, ili o prihvatanju nemačko- francuskog predloga za Kosovo – niški naprednjaci bezrezervno podržavaju Aleksandra Vučića. Gradonačenica Niša, Dragana Sotirovski i predsednik Skupštine Grada, Boban Džunić, podelili  su na svojim profilima vukove, uz natpise “uvek uz svog predsednika” i  “predsedniče, vukovi tvoji uvek su uz tebe”.

Foto: Danijel Dašić, NKD
printscreen TV NOVA

” Cela država nam je došla na nivo  prvobitne ljudske zajednice, gde umesto da živimo u uređenoj državi i institucijama, živimo u plemenima i čoporima. Očigledno da je za vladajuću stranku bitno da ima neki identitet i unifikaciju i to su pronašli kroz aliziju prema predsednikovom prezimenu.i nazvali to “čoporom vukova”. To, po meni, baš i nije srećno, jer ako otvorimo bilo koji udžbenik koji se bavi životnjiskim svetom, videćemo da je vuk jedna zanimljiva životinja koja napada slabije od sebe, plašljiva je i beži kad je sama, jaka je samo u čoporu. I ima jednu osobinu da uvek uništava više od onoga što mu je potrebno da bi preživeo”, objašnjava  Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju-

Kome je i šta bilo potrebno da bi preživeo, tek jednog dana sve dođe na naplatu, tako misli poslanica Dveri, Tamara Milenković Kerković. Ono čemu svedočemo smatra posledicama raspada dugo građenog sistema.

Foto: Tamara Milenković Kerković
printscreen TV Nova

“Ova panika u redovima SNS aktivista i klijenata od najnižih botova do najviših funkcionera, govori o jednom užasu u kome su se našli najavom njihovog predsednika (odlazak sa čela stranke prim.aut.) koji im je sve omogućio u životu. I sve privilegije i  sva primanja koja nikada ne bi imali  da SNS-a i tog predsednika nije bilo – da će ih izgubiti. I naravno, dobili su uputstva, vizuale koje su delili. Nisu mnogo razmišljali ni sta su to vukovi, ni zbog čega su vukovi, ali je očigledno da je bila velika panika i  horor”, mišljenja je Tamara Milenković Kerković narodna poslanica iz Niša pokreta Dveri.

Da završimo kako smo i počeli – sa vukovima. Malo je poznato da i oni, kao i ljudi, imaju karakter. Agresivni I samopouzdani prepoznaju se po sporim pokretima i visokom držanju tela. Ima i pokornih vukova, oni telo postavljaju niže, a obaraju uši i rep.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x