Vulin: Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi, 35 odsto manje krivičnih dela nego u 2021.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SrbijaVesti/ B.LJ.
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi i istakao da je broj krivičnih dela na tom putnom pravcu smanjen za 35 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Vulin je u saopštenju naveo da je tokom 2022. godine Koridorom 10 u Srbiji prošlo je više od 14 miliona lica i četiri miliona vozila, a da je izvršeno ukupno 59 krivičnih dela, dok su u 2021. godini izvršena 92 krivična dela.

“Takodje, za 25 odsto smanjen je broj krivičnih dela izvršenih na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i uredjenih odmorišta na putnim pravcima Koridora 10 tokom letnje turističke sezone 2022. godine, odnosno izvršeno je devet krivičnih dela sa manjom materijalnom štetom”, naveo je on.

Ministar je, po završetku tromesečne akcije pojačanih mera i aktivnosti policije na tom koridoru, ocenio da je ostvareno povoljno stanje bezbednosti na tom putnom pravcu, kao i da je povećano prisustvo policije “značajno doprinelo smanjenju prekršaja i krivičnih dela”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x