„Yandex“ najavio otvaranje razvojnog centra u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom globalne IT kompanije „Yandex“, koju je predvodio šef Odeljenja za međunarodnu politiku Maksim Kozlov.

Predstavnici „Yandex“ najavili su otvaranje razvojnog centra te kompanije u Srbiji, u kojem će biti zaposleno više od 800 inženjera, koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima.

Na sastanku je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da ova kompanija, pored kreiranja softvera, dodatno radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Brnabić je poručila da je Vlada Srbije otvorena za saradnju i spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u našoj zemlji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

Nakon otvaranja razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije „Luxoft“, najava otvaranja razvojnog centra „Yandex“ i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka je snažna podrška za naš privredni rast i stvaranje dodatne vrednosti, naglasila je premijerka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x