Za nastavak izgradnje autobuske stanice u Beogradu kredit od 915 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.bas.rs/
Podelite vest

Nastavak radova na izgradnji nove autobuske stanice u Beogradu biće finansiran iz kredita državnog Fonda za razvoj u iznosu od 915 miliona dinara, pokazali su podaci iz akcionarskog društva “Beogradska autobuska stanica (BAS)”.

List Večernje novosti piše danas da su ti podaci objavljeni u materijalu uoči predstojeće redovne sednice skupštine tog preduzeća, što prema njihovim rečima znači da bi radnici uskoro mogli da se pojave na “zapuštenom” gradilištu u Bloku 42 na Novom Beogradu.

U ugovoru o zaključenju kredita za nastavak prve faze radova, kako piše taj list, navodi se da je “BAS-u” početkom juna zaključkom Vlade Srbije “odobreno raspolaganje imovinom velike vrednosti”.

Kamen temeljac za novu autobusku stanicu položen je 2018. godine, do sada je uloženo oko 20 miliona evra, a izgrađen je stanični plato sa peronima i temeljom stanične zgrade.

Buduća stanična zgrada imaće 26.000 kvadrata, pumpu, supermarkete, ugostiteljske objekte, kao i ukupno 65 polaznih, dolaznih i komercijalnih perona, pišu Novosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x