Za Prvi maj sindikalni protest u Leskovcu ispred Jure, okupljanje na Gradskom trgu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Sve je spremno za održavanje sindikalnog protesta u Leskovcu, koji Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS)  organizuje u nedelju,  1. maja, izjavio  je potpredsednik  SSSS Duško Vuković. Na protestu se očekuje oko 2000 učesnika.

Okupljanje učesnika sindikalnog protesta  zakazano je za 11 sati na Gradskom trgu u Leskovcu, odakle će kolona krenuti u protestnu šetnju do fabrike Jura u tom gradu.

Učesnicima sindikalnog protesta obratiće se, između ostalih,  Ljubisav Orbović, predsednik SSSS, kao i potpredsednik Duško Vuković, a obraćanja ispred fabrike Jura očekuju se oko 12 sati.

„U Leskovcu 1. maja obeležavamo Međunarodni praznik rada. Okupljamo se iz svih delova Srbije, predstavnici naših sindikata iz svih grana i teritorija. Naša procena je da će biti između 1.500-2.000 ljudi, zajedno sa članovima našeg sindikata u Leskovcu“, rekao je Vuković.

Po njegovim rečima, okupljanjem će, s jedne strane, odati počast ranijim generacijama sindikalaca, koji su uveli osmočasovno radno vreme, pristojne zarade i dostojanstveni rad, a sa druge straneupozoriti da u poslednjih nekoliko decenija, pod najezdom liberalnog kapitalizma, ima sve manje poštovanja radničkih i sindikalnih prava.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x