Za šest godina participativnog budžetiranja u Pirotu finansirano sedam projekata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Načelnica Odeljenja za privredu i finansije Gradske uprave Pirot Ivana Malinović izjavila je da je do 9. septembra rok za podnošenje predloga građana za participativno budžetiranje.

“Za ove namene iz gradskog budžeta, izdvojeno je milion dinara”, rekla je danas Malinović agenciji Beta.

Proces participativnog budžetiranja u Pirotu se sprovodi šestu godinu zaredom, a Malinović je navela da je do sada finansirano sedam projekata.

Participativno budžetiranje, lokalna samouprava Pirota sprovodi u saradnji sa BIRN-om.

“Cilj projekta je veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, informisanje građana o procesu izrade budžeta, povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave i budžetskog procesa”, rekla je Malinović.

Ona je dodala da građani mogu da predlože šta u svojim naseljima, mesnim zajednicama i oko stambenih zajednica može da se uredi ili adaptira.

“Participativno budžetiranje uključuje građane i ostale zainteresovane u određivanje prioriteta i donošenje planova potrošnje u okviru budžeta lokalne samouprave. Na ovaj način deo budžeta namenjen je za projekte od interesa za lokalnu zajednicu”, kazala je Malinović.

Prema njenim rečima, interesovanje građana je veliko, a predloge mogu da pošalju na mejl elizabeta.jelenkovic@pirot.rs na popunjenom obrascu koji se nalazi na sajtu Grada Pirota i u Uslužnom centru Gradske uprave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x