Za uskršnje i prvomajske praznike 55.167 saobraćajnih prekršaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika sproveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u Srbiji i otkrili ukupno 55.167 prekršaja, od kojih su 28.160 prekršaja prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, presretači su kaznili 13 vozača koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na čas, a protiv četiri vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tridesetsedmogodišnji vozač automobila marke BMW isključen je iz saobraćaja jer je na autoputu Miloš Veliki vozi brzinom od čak 252,8 kilometara na čas.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je u Čoki iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen četrdesetšestogodišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila. U službenim prostorijama policije zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorišćenja pojasa kažnjeno je 8.757 vozača, odnosno putnika u vozilu, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 195 vozača.

Pored navedenih prekršaja, 2.468 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 555 vozača zbog nepropisnog preticanja i 11.903 vozača zbog raznih drugih prekršaja.

Tokom akcije, kontrolisani su i vozači motocikla i mopeda i otkriven je 401 prekršaj koji su učinili vozači ovih vrsta vozila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x