Zajedničke akcije na reci urodile plodom. Sprečeno nekoliko pokušaja krijumčarenja nafte

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

U tri zajedničke akcije sprovedene u poslednjih desetak dana sa policiojm, tržišnom inspekcijom i tužilaštvom, na rekama je sprečeno nekoliko pokušaja krijumčarenja nafte i zaplenjeno ukupno 174.800 litara nelegalnog goriva vrednog gotovo 32 miliona dinara.

Poslednji u nizu je slučaj otkriven tokom vikenda, kada je na domaćem brodu ”Sana” sprečeno krijumčarenje oko 110.000 litara nafte, saopštila je Uprava carina.

“62-godišnji zapovednik broda iz Negotina priveden je u akciji, zbog sumnje da se u prethodnom periodu bavio prenošenjem naftnih derivata – evro dizela iz Rumunije u Srbiju, izbegavajući mere carinskog nadzora, pa samim tim i plaćanje uvoznih dažbina za tu akciznu robu”, ističu u Upravi carina.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Da su sumnje bile opravdane potvrđeno je u akciji sprovedenoj tokom noći između subote i nedelje na Dunavu.

“Tada je u balans tankovima barže koja je bila privezana za brod kod Golupca, pronađeno oko 110.000 litara nafte bez markera za promet u Republici Srbiji, koja na tržištu vredi oko 20 miliona dinara”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Podsetimo da je u prethodnim akcijama suzbijanja krijumčarenja nafte na rekama, koje se intenzivno sprovode već desetak dana, zaplenjeno i 55.000 litara nafte na domaćem brodu kod Luke Beograd, kao i 9.800 litara nafte na Dunavu, na teritoriji opštine Palilula.

Uprava carina nastavlja zajedničke akcije sa drugim državnim organima u cilju presecanja lanaca ilegalne trgovine i ostvarivanja što boljih rezultata na polju suzbijanja sive ekonomije koja nanosi štetu državnom budzetu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x