Zajedničkim snagama do čistije okoline na Torniku ( FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Gold gondola
Podelite vest

„Zeleni izazov“ započeo je 1. јuna, na zlatiborskoj Gold gondoli

Tom prilikom čišćena je okolina trase gondole i prikupljen otpad uz pomoć prijatelja i saradnika iz Parka prirode „Zlatibor“, KJP „Zlatibor“ i decе iz ekološke sekcije OŠ „Dimitrije Tucović“, kao i privatnih radnji koji su se volonterski priključile akciji.

Zajedno sa radnicima gondole učesnici su čistili i uređivali prostor oko krajnje stanice na Torniku dok su školarci sakupljali otpad na međustanici, na prostoru oko Ribničkog jezera.

„Ovo je gondolin Zeleni izazov kojim želimo da izazovemo sve naše saradnike, partnere, goste, kolege, ljubitelje Zlatibora i gondole, da razviju svest o potrebi očuvanja životne okoline i brige o prirodi. Sve aktivnosti Gold gondole u saglasju su sa prirodom i takav način rada želimo da preslikamo u druge organizacije. Briga o životnoj sredini je u suštini funkcionisanja preduzeća i naših životnih navika. Mi se kroz različite akcije trudimo da pokažemo prirodu onakvom kakva ona treba da bude – izvorna, čista, zdrava.

Foto: Gold gondola

Danas smo se ozbiljno angažovali da ukolonimo granje i drveće koje je polomljeno tokom zimskog perioda i pokupimo smeće na širem pojasu i Tornika i Ribničkog jezera. Cilj je i da ukažemo na neophodnost razvijanja ekološke svesti i da smanjimo količinu otpada u samom nastanku. Sve je, sa druge strane, povezano i sa zdravim stilovima života koje mi propagiramo i aktivnostima na gondoli u duhu unapređenja životnih navika i brige o sebi i okolini,“ rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić i naglasila da će se nastaviti sa ovakvim aktivnostima i u narednom periodu.

Foto: Gold gondola

Zajedničkim snagama učesnici akcije su dali svoj doprinos sa željom da posetioce Zlatibora dočeka uredan ambijent kao i svake godine do sad.

„U maniru ekološki svesnog preduzeća i sa željom da nam priroda bude čista i da očuvamo životnu sredinu svakodnevno, sa ekološkom sekcijom iz OŠ „Dimitrije Tucović” i kolegama iz Parka prirode „Zlatibor” i KJP „Zlatibor”, čistimo prostore između i oko stanica. Često organizujemo ove akcije koje imaju za cilj da povećaju svest o očuvanju prirode. Želja nam je da zajedničkom saradnjom održavamo prirodu što čistijom. Na ovaj način dajemo primer ne samo lokalnom stanovništvu, nego i turistima kako da se odnosimo prema životnoj sredini,“ rekla je koordinatorka akcije Brankica Rajović.

Podsetimo da je Gold gondola organizovala akciju čišćenja povodom Svetskog dana čistih planina, 26. septembra, sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti ka njihovom očuvanju. Ovakve akcije Gold gondola sprovodi sa ciljem jačanja svesti o značaju očuvanja prirode i zaštite životne sredine konstantno ističući i podižući svest, kako stanovnika opštine Čajetina, tako i mnogobrojnih turista koji svakodnevno borave na Zlatiboru, koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.

Foto: Gold gondola

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x