Zajedno: Mešani Krčedina blokiraju puteve zbog nestašice vode

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Stranka Zajedno upozorila je danas da oko 2.500 stanovnika Krčedina, u opštini Inđija, nema elementarne uslove za život – pijaću vodu i ne može da se okupa ni da napoji stoku dodajući da trpe nestašice od jula meseca i vodu imaju svega dva sata dnevno.

“Meštani ovog sela već tri godine pišu institucijama, koje su ‘gluve i slepe’ za njihovu muku i probleme. Ovih dana im je direktor ‘Vodovoda’ rekao da će nov bunar dobiti tek u oktobru i to ako bude dozvoljavao budžet i ako javne nabavke prođu bez smetnji. Još veću bahatost pokazao je gradonačelnik Inđije koji je poručio meštanima da ne pune bazene i da manje hlade lubenice”, navela je u pisanoj izjavi poslanica Zajedno Jelena Kalajdžić, koja je bila u blokadi sa meštanima.

Ona je naglasila da “ispod Mačve i Jadra postoji basen vode najvišeg kvaliteta pa bi izgradnjom regionalnog vodovoda, svaki dom u Vojvodini, u Inđiji, Zrenjaninu, koji je 18 godina žedan, dobio pijaću vodu i to tokom cele godine”, navodeći da je to “rešenje za vodu u Vojvodini”.

Stranka je poručila da pruža podršku meštanima Krčedina koji su najavili blokade seoskih puteva i svih ulaza u selo i izlaza iz sela, svakog dana od 19.00 do 21.00 čas, sve dok nadležni ne reše njihov problem i obezbede im vodu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x