Zajedno: Pojedinim potrošačima u Kragujevcu računi za vodu uvećani 50 puta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Računi za vodu pojedinim potrošačima u Ulici Đenerala Terzibašića u neselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu uvećani su gotovo 50 puta.

Kako je saopšteno iz kancelarije poslanika iz opozicione “Zajedno” Nikole Nešića iz Kragujevca, iz te ulice su im se požalile sugrađanke kojima su se računi za vodu krajem 2022. godine uvećali sa 800 dinara na 39.000 dinara, a do danas iznos je narastao na 148.000 dinara.

“Povećanje računa za vodu na neverovatnih 39.000 dinara je izazvalo sumnju i u samom Vodovodu te je našim sugrađankama već sutradan uručeno obaveštenje u kojem piše da je uočena uvećana potrošnja na centralnom vodomeru”, navodi se u saopštenju.

Iz Vodovoda su tada istakli i da je obaveza potrošača, da “što hitnije utvrde razlog povećane potrošnje i isti otklone”.

Građanke su se od tada, 21. septembra 2022. godine do danas obratile gradonačelniku, direktoru Vodovoda, predsedniku Skupštine, članici gradskog veća za komunalne delatnosti, načelnici šumadijskog regiona i lokalnom ombudsmanu.

“A njihovi računi su ipak do danas porasli na 148.000 dinara”, navode iz kancelarije za razgovor sa građanima poslanika Nešića.

Istakli su da je u isto vreme, kada su računi uvećani, asfaltirana ulica i građena nova zgrada, pored spornog zajedničkog vodomera.

“Problem i dalje postoji, računi divljaju, a građani su nemoćni”, rekli su iz kancelarije poslanika i pitaju “da li građani treba da o sopstvenom trošku reše problem koji je Vodovod ustanovio da postoji i još da plate sve račune?”.

Dodali su da nije jasno i kako je moguće da donosioci odluka “nisu seli zajedno da reše problem, kada je evidentno da je došlo do neke greške za koju nisu krive naše sugrađanke”.

Ovaj problem, inače, nije postojao dok se nije pojavio investitor i dok nije asfaltirana ulica.

“Zahtevamo da nadležne institucije utvrde zbog čega je došlo do propusta i da oslobode ove građanke obaveze plaćanja enormnih iznosa koje nisu napravile”, rekli su iz poslaničke kancelarije.

U vezi s tim problemom postavili su i odborničko pitanje u skupštini Grada Kragujevca, a kancelarija će i na druge načine pokušati da pruži pravnu pomoć.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x