Zajedno: Šapićevi besplatni vrtići su laž, pronašao način kako da zavuče ruku u džep roditelja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube/Newsmax Adria
Podelite vest

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić rekao je danas da odluka o nadoknadi troškova dece u privatnim vrtićima, koja će se naći na sednici Skupštine grada Beograda, uvodi ono što dosad nikada nije bilo, kao i da je priča o besplatnim vrtićima “čista laž”.

On je dodao da je gradobačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovo našao način da “zavuče ruku u džep” svih roditelja.

„Deca koja iz bilo kog razloga odsustvuju ili se razbole, moraće da plate polovinu dnevne nadokade za svaki propušteni dan. To će u proseku biti oko 600 dinara dnevno. Znači, svaki roditelj će morati da plati 600 dinara za svaki dan kada mu dete nije u vrtiću, ukoliko ostane kod kuće, ako se razboli ili iz bilo kog drugog razloga“, objasnio je Miketić.

On je istakao da po zvaničnoj statistici, svako dete prosečno odsustvuje iz vrtića pet i po dana mesečno, što znači da će roditelji, u proseku, mesečno plaćati oko 3.500 dinara.

„Čak ni zvanično opravdanje doktora ne pomaže, jedino u slučaju ratnog stanja odsustvo dece se neće naplaćivati!“, rekao je Miketić.

On je naglasio da gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić nije hteo da potpiše ovu “skandaloznu odluku”, zbog čega je smenjen sa tog mesta pre deset dana, a na njegovo mesto je postavljena Aleksandra Čamagić, u V.D. statusu, koja je to potpisala.

Miketić smatra da sve to znači da je “čista laž da će vrtići u Beogradu biti besplatni za mališane, već je Šapić našao način da ponovo zavuče ruku u džep svih roditelja i iznova kažnjava one roditelje koji nisu uspeli da svoje dete upišu u državnu ustanovu”.

“Stranka Zajedno ima jasan plan kako da se zaustavi ova puzajuća privatizacija vrtića i da bez velikog opterećenja budžeta poveća kapacitete, higijenu i bezbednost predškolskih ustanova, kao i da poveća plate tehničkom osoblju koje radi ispod minimalca. Potrebna je samo politička volja da se radi u interesu dece i roditelja, a ne profita”, zaključio je Miketić

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x