Zajedno: Tužilaštvo da reaguje na pretnje novinarima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

 Politička organizacija Zajedno ocenila je danas da je nedopustivo da bilo ko, a pogotovo funkcioneri, poslanici i nekadašnji policijski službenici vređaju i prete novinarima koji rade u interesu građana i istine.

“Pozivamo tužilaštvo i institucije da ne ćute na pretnje, optužbe, klevete i vređanja novinara i da procesuiraju svaki ovakav slučaj. Ne smemo dozvoliti da oni koji obavljaju javne funkcije, a za koje se sumnja da su povezani sa organizovanim kriminalom, najvećim aferama ili takve brane, prete novinarima. To ne sme proći nekažnjeno!”, navela je ta organizacija u saopštenju.

Dodaje se da su nezavisni, objektivni, slobodni i profesionalni novinari heroji društva.

“Zajedno pruža svu podršku Jeleni Zorić, Vuku Cvijiću i svim njihovim kolegama, hrabrim novinarkama i novinarima, koji časno obavljaju svoj poziv i najoštrije osuđuje napade Djukanovića, Hrkalovićke i ostalih naprednjaka i onih koji su na optuženičkim klupama ili će tek sesti”,

Ta organizacija je dodala da je ugrožavanje bezbednosti novinara i građana i gušenje slobode govora odraz “panike kartela”, ali da društvo mora da pokaže nultu toleranciju na takvo ponašanje ako želi da živi slobodno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x