Zamenik gradonačelnika Pirota: Amonijaka u gradu nema, ali će cureti još neko vreme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izjavio je danas, da prema poslednjim informacijama, amonijaka u centru tog grada nema.

On je za Radio-televiziju Srbije kazao da su sve odluke koje je doneo gradski Krizni štab nakon curenja amonijaka iz vagona-cisterne koji se prevrnuo nedaleko od tog grada, donete iz predostrožnosti.

“Amonijaka je bilo samo na licu mesta, gde se desio incident”, rekao je Colić.

Colić je rekao da se očekuje da će amonijak cureti još neko vreme, a da će teren biti saniran kada cisterne budu uklonjene.

“Predviđanja su da će gas amonijak da curi još neko vreme, ali to nije uopšte tim intenzitetom kakav je bio preksinoć, tako da se nadam da su rizici sve manji i manji”, istakao je Colić.

Zamenik gradonačelnika je dodao da smatra da bi đaci od srede trebalo da se vrate na redovnu nastavu, kao i da će Krizni štab doneti odluku da se radnici iz industrijske zone koja je najbliža tačka mestu incidenta, vrate na posao.

U Pirotu je na snazi vanredna situacije zbog curenja amonijaka iz vagona cisterne koji je iskliznuo iz šina na desetak kilometara od grada.

Prema analizama gradskog Zavoda za javno zdravlje i Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut”, voda je bezbedna za piće u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci, ali je ne bi trebalo koristiti iz bunara u priobalju Nišave, u blizini koje je došlo do curenja amonijaka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x