Zaposlenima u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu isplata bonusa 28. decembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija Vesti

Zaposlenima u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija 28. decembra biće isplaćen bonus 75 odsto zarade što iznosi oko 25.000 dinara po radniku, saopštio je Samostalni sindikat.

Isplata bonusa je obezbedjena, kako je navedeno, posle dugih pregovora sa poslodavcem.

„Bonus nije ugovoren Kolektivnim ugovorom ali je, po stavu sindikata, bio neophodan usled male uposlenosti radnika i niskih zarada. Ovaj stav sindikata je nakon upornih razgovora naišao na razumevanje rukovodstva Fijata“, ističe se u saopštenju.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Saša Djordjević rekao je agenciji Beta da prema početnom stavu poslodavca u 2021. godini nije bilo osnova za isplatu bonusa budući da je bilo dosta neradnih dana, ali je sindikat na tome insistirao.

Djordjević je naveo da je bonus ove godine 15 odsto manji od prošlogodišnjeg.

On će biti isplaćen svim radnicima osim zaposlenih koji su bili ove godine na bolovanju, izuzimajući one koji su preležali kovid infekciji ili su bili u izolaciji.

„Nadamo se da će u narednoj godini biti obezbedjena veća uposlenost i bolji standard za sve zaposlene, na čemu ćemo insistirati“, saopštio je Samostalni sindikat FCA.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x