Iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini.

Zastave Albanije i UČK postavljene u severnom delu Kosovske Mitrovice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da su sinoć, u severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK.

Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK.

Iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini. Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen.

To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na Kosmetu, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama.

Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x