Zašto je Anđelka Prpić srpska Džodi Foster

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: YouTube Superstar TV Printscreen
Podelite vest

Ona kaže da važi za štrebera jer se za svaku ulogu dobro pripremi. Za ulogu Ane Kolar nije se pripremala za promenu žanra (morala je iz komedije da „uskoči“ u triler), već je priprema bila vezana za kompleksan lik koji tumači u filmu “Jedini izlaz”. Anđelki Prpić je ovo prva glavna uloga u filmu, a prvenac je i reditelju, scenaristi i producentu. Premijera je odlagana zbog korone četiri puta, trema je rasla, kao i njen osećaj „odgovornosti prema ljudima koji su joj dali šansu“.

„Za sebe mislim da nikada ništa neću znati da uradim i da će konačno to neko i videti i otkriti (smeh) i onda se pripremam da izbegnem tu mogućnost. Šalim se, ali uvek postoji neka moja nesigurnost iz koje krećem“.

U glumačkom poslu najbitnije je koliko dugo glumac traje, a to održavanje je najteže.

„Ja sam tek počela pa ne mogu o tome da govorim, ali imam kolege kojima se divim zbog toga. Napraviti „bum“ nije nemoguće, mada treba da se poklopi mnogo stvari, ali to trajanje mnogo znači. Siguran i dobar put u ovom poslu je svakako temeljna priprema“.

Kada je Darko Nikolić tražio glumicu za ulogu Ane Kolar, tražio je nekog poput Džodi Foster.

„Mnogi su tada šaputali „otkud Anđelka u trileru“ i verujem da su ga najdobronamernije pitali da li je siguran da sam ja pravi izbor za taj ogroman prostor koji mi daje. Darko je bio neumoljiv, tačno je znao šta hoće, kao uostalom i za sve uloge, muziku i montažu, imao je viziju. Bili smo pred kraj snimanja filma, kada smo dotakli temu „zašto baš ja“. Rekao je „zato što tvoje lice ništa ne govori“ (smeh). Ne zvuči kao kompliment, ali jeste bio, jer je odmah dao komparaciju sa Džodi Foster u filmu “Kad jaganjci utihnu”, što je meni, naravno, prijalo. Tako sam gradila lik Ane, da se po izrazu lica ne zna hoće li nekog poljubiti, ili ošamariti“.

O ulogama koje je odigrala kaže da „spisak nije dug“, ali su sve bile znajačne. Posebno uloga Anđelke u seriji “Andrija i Anđelka” i Čarne Malbaš u “Ženama sa Dedinja”.

„Žene sa Dedinja” su mi značajne jer su mi prvi projekat. Reditelj Dušan Lazarević uspeo je da okupi ekipu na koju ne biste računali. Mene tada niko nije znao, pričali su „ona nema ni fejsbuk, ne možemo da joj uđemo u trag“ (smeh). Tu sam uzela pelcer kako se dobro radi, a radila sam s genijalcima. Posle su došli “Andrija i Anđelka”, koji deluju kao jednostavnija forma, a to je bila prilika o kojoj glumac može samo da sanja. Ili jesi, ili nisi, nema između, a meni se tu sve poklopilo, scenarista, reditelj i meni najvažniji Andrija Milošević. Kao lonac i poklopac“ (smeh).

Anđelka priprema jednu komediju, za koju kaže da će biti „Vudi Alenovskog tipa u kombinaciji sa Pink Panterom, odnosno Piterom Selersom“. Scenario je pisao glumac, snimanje je trebalo da počne sredinom oktobra i imaće deset epizoda. Detalje o toj komediji uspela je da sakrije, ali ne i svoju radost što će glumiti u njoj.

Novembra je u Beogradu održana i premijera filma “Nebesa” Srđana Dragojevića u kome Anđelka glumi uz Miloša Timotijevića i Nelu Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x