Zatvoren neregistrovan dom za stare u Zrenjaninu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Inspektori Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku doneli su rešenje o zabrani rada neregistrovanog doma za stare u Zrenjaninu.

Kako navode u tom sekratrijatu, inspektori socijalne zaštite su po hitnom nadzoru kod neregistrovanog subjekta koji pruža uslugu domskog smeštaja u Zrenjaninu u Ulici Čarnojevićeva 9a, vlasnika A.L, 21. novembra izvršili neposredan uvid i konstatovali da obavlja delatnost socijalne zaštite – pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih lica, a da ne poseduje dozvolu za rad (licencu).

Inspekcijskim nadzorom je utvrdjeno da se u tom objektu na smeštaju nalazilo 10 lica i da nisu ispoštovane mere radi sprečavanje ulaska i širenja epidemije izazvane virusnom oboljenjem COVID-19 zbog čega je pokrenuta krivična odgovornost neregistrovanog subjekta.

Na osnovu utvrdjenog činjeničnog stanja inspektori socijalne zaštite doneli su rešenje o zabrani rada neregistrovanog subjekta s nalogom za hitno iseljenje zatečenih korisnika na smeštaju i podneli krivičnu prijavu protiv odgovornog lica. Inspektori su obavestili i druge inspekcije o neregistrovanoj delatnosti.

Dan kasnije, 22. novembra, inspektori socijalne zaštite izvršili su kontrolu objekta uz asistenciju policije, kada je zatečeno osam korisnika, koji do tada nisu bili iseljeni. U saradnji s Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina, za sedam korisnika je obezbedjen adekvatan smeštaj, dok je jednog korisnika preuzeo srodnik.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x