Završava se bazen sa talasima na akva parku u Niškoj Banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Grad Niš
Podelite vest

Radovi na akva parku u Niškoj banji uveliko traju. Završene su mašinske sale za otvorene i zatvorene bazene, lenja reka, bazen sa talasima, a najviše posla biće na spa centru koji će, kada bude završen raditi cele godine.

Direktor KLER-a Dušan Radivojević rekao je za  TV Zona plus da radovi na akva parku kod Niške Banje idu po planu i da se za sada se poštuje predviđena dinamika.

Ovaj kapitalni objekat na 5,4 hektara upotpuniće sadržaj Niške banje koja je poslednjih godina privlačna i za bračne parove sa decom. Iz budžeta Grada Niša u naredne tri godine, kada se planira završetak parka, biće izdvojeno blizu milijardu i 700 miliona dinara za te namene.

Privode se kraju radovi na bazenu sa talasima. Krenula je izgradnja iz temelja objekta koji treba da funkcioniše 12 meseci u godini, što je značajno jer akva park neće biti samo sezonski, već će biti u funkciji svih 12 meseci u toku godine. Izvođač se pridržava planirane dinamike, ugovoren je rok od tri godine koji mora da ispoštuje, tako da ne očekujem neko pomeranje“, rekao je direktor KLER-a Dušan Radivojević.

Foto: Grad Niš

Grad Niš je već ranije celo to područje komunalno opremio, jer se očekuje da akva park privuče i druge investicije.

Mi tamo imamo nešto manje od desetak hektara zemljišta na kojem je planiran turističko-rekreativan i zdravstveni sadržaj. Svakako fali jedan ozbiljan hotelski kompleks koji bi upotpunio taj sadržaj. Siguran sam da će kad poodmaknu radovi na akva parku zainteresovanost investitora za Nišku Banju, ne samo za Lozni Kaloem, porasti“, istakao je Radivojević

Foto: Grad Niš
Izgradnja akva parka, siguno će banju vrati u sam vrh kada je banjski turizam u Srbiji u pitanju, ali omogućiti da ovo turističko mesto nadomak Niša živi svih 365 dana u godini.

Grad završava radove na biciklističkoj stazi od Niša do Banje, uskoro počinju radovi i na putnoj infrastrukturi ka obližnjim naseljima na Кoritniku.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x