Završen protest protiv nasilja: Potrebno da celo društvo stane iza inspektora Milenkovića i Mitića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Moderator protesta “Srbija protiv nasilja” Smiljan Banjac izjavio je večeras ispred sedišta ministarstava prosvete i pravde u Nemanjinoj ulici u Beogradu, da je “potrebno da celo društvo stane” iza inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića za koje je rekao da su “časno radili svoj posao”.

Banjac je pročitao saopštenje advokatske kancelarije Tomanović sa navodima inspektora Milenkovića da mu je život ugrožen pošto je po naređenju ministra policije Bratislava Gašića smenjen sa svog radnog mesta u beogradskom Odeljenju protiv droga, i okupljene na protestu pozvao da mu 6. septembra ispred Specijalnog suda, tokom svedočenja na ročištu u predmetu “Jovanjica”, daju “bezrezervnu podršku”.

Banjac je rekao i da se među okupljenima na protestu nalazi i student iz Niša Dimitrije Dimić, koji je “uhapšen u četvrtak uveče zbog plakata sa karikaturama Gašića i Vulina”, da bi bio pušten posle četiri sata zadržavanja.

On je za tužiteljku Zagorku Dolovac rekao da “ne radi ništa drugo osim to mobinguje potčinjene, koji je snimaju”, kao i da je “saučesnik vlasti u udruženom zločinu protiv prava i pravde”.

Nastavnica srpskog jezika i književnosti Marina Vidojević je ocenila da su preporuke pred početak školske godine koje je zaposlenima uputilo Ministarstvo prosvete “uvredljive” jer poništavaju njihov dosadašnji rad, kao da do sada prosvetni radnici “nisu širili toleranciju i nisu sprečavali izrugivanje”.

Ona je rekla i da se u smernicama kaže da prosvetni radnici imaju u vidu da učenicima treba da daju sopstveni primer u ponašanju, i upitala kome su oni iz Ministarstva prosvete, Vlade i Skupštine Srbije i iz predsedništva “primer za modelovanje ponašanja”?

“Da li vi mislite da ne stojite pred tom decom, da se ona ne ugledaju i na vas”, upitala je Vidojević.

Ona je uputila podršku gimnaziji iz Čačka koja je istupila i javno rekla “ne” smernicama Ministarstva prosvete.

“Oni su rekli, prekinite da nas nipodaštavate. Naše kolege iz Čačka su javno istupile i rekle, car je go. Šuplje ideje kojima nastojite da maskirate ruine našeg prosvetnog sistema. Pali ste na ispitu, prihvatite to”, kazala je Vidojević.

Studentkinja prava Anja Kafedžijska je kazala da je “školsko zvono zazvonilo za Srbiju protiv nasilja”, kao i da je “ovom režimu upravo odzvonilo”.

Prisutni na protestu su kraj ulaza u zgradu ministarstava prosvete i pravde ostavljali nalepnice sa natpisom “Dogodine u zatvoru”, a na nalepnicama su u prugastim odelima i slike Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, Željka Mitrovića, Dragana Vučićevića i Aleksandra Šapića sa potpisom “Ćale, ovo je za tebe”, dok se tokom obraćanja govornika skandiralo “Ostavke pa robija”.

Skup je završen čitanjem zahteva protesta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x