Završena ‘Litija za spas Srbije’, učesnici se zaustavljali ispred Ustavnog suda i Prajd info centra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube СРБИН.инфо printscreen
Podelite vest

Učesnici “Litije za spas Srbije”, koja je danas nešto posle 14.00 sati krenula ispred zgrade Patrijaršije, zastali su na putu do crkve Svetog Marka kod sedišta Ustavnog suda, pozivajući tu instituciju da “poštuje šta u Ustavu piše, da je brak zajednica muškarca i žene”.

Sveštenik Jovan Babić, koji je tu služio molitvu “za svetinju braka i porodicu”, rekao je da je na Ustavnom sudu “odgovornost da tako ostane zauvek”.

Prolazeći centrom Beograda učesnici litije su kadili ulice tamjanom, zbog održavanja Evroprjad šetnje 17. septembra.

Isred Prajd info centra, istakli su transparent “Zabraniti promociju sodomije na 100 godina”.

Par stotina učesnika litije zastalo je i kod spomenika ruskom caru Nikolaju II odajući poštu, kako su naveli, “caru mučeniku”.

U obraćanju kod crkve Svetog Marka, gde je litija završena, profesor Filozofskog fakulteta Miloš Ković je rekao da je “to duhovni rat i borba za naše svetinje”, podsećajući da su pored te crkve prošli i učesnici Evroprajda.

Prema njegovim rečima, američki ambasador Kristofer Hil “ponizio je naše vlasti održavanjem Evroprajda, jer su sve što su prethodno govorili pogazili”.

“Nismo u sukobu sa onima koji su tada šetali, već sa imperijom i zlom ideologijom”, rekao je Ković.

Učesnici “Litije za spas Srbije” nosili su prolazeći centralnim beogradskim ulicama i ikone Svetog Save i drugih svetaca, kombinovanu srpsko-rusku zastavu, i transparente na kojima je pisalo “Sveti oče Savo moli Boga za nas” i “Kosovo je srce Srbije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x