Zbog rastućeg broja kioska Nišlije raspalile roštilj ispred Skupštine grada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Srbija Vesti
Podelite vest

Nekoliko gradjanskih aktivista iz Niša raspalilo je danas roštilj i postavilo improvizovanu ćevapdžinicu ispred Skupštine grada u znak protesta zbog, kako su kazali, rastućeg broja ćevabdžinica i kioska u tom gradu.

Miloš Bošković jedan od aktivista rekao je da su gradjani svedoci da ćevabdžinica u Nišu može svuda da “nikne” i zbog toga su se oni odlučili za performans sa roštiljem.

“Došli smo da predložimo, možda bi i na ovom mestu mogla da se postavi ćevabdžinica pošto očigledno može svuda. Pri tom nas ubedjuju da je sve po propisu i da su sva pravila ispoštovana”, izjavio je Bošković.

On je istakao da se prilikom postavljanja kioska i ćevapdžinica ne razmišlja ni o saobraćaju, ni o estetici.

“Čovek je kod zgrade “Lepa Brena” razvukao sopstvenu kanalizaciju do najbližeg šahta, a u ulici Dragiše Cvetkovića postavljen je kiosk na zelenoj površini i to više nije zelena površina već obično blato, jer se vlasnik svojim vozilom tu parkira kada dovozi robu”, rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, ukoliko se u gradu nešto ne promeni po pitanju kioska i trafika, sledeće mesto na kojem će aktivisti postaviti svoju improvizovanu ćevabdžinicu biće kružni tog kod Tržnog centra “Delta planet”.

“Zašto i tamo gradjani ne bi svraćali da se posluže, ukoliko mogu svuda u gradu mogu i tamo”, rekao je Bošković.

Gradjani Niša su proteklih dana najpre negodovali zbog kioska koji je postavljen u Obrenovićevoj ulici, a potom zbog ćevabdžinice koja se postavlja tik pored samog parka “Sveti Sava”.

U oba slučaja su iz nadležnih gradskih službi izjavili za medije da su ti montažni objekti postavljeni u skladu sa propisima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x