Zdravstvenim radnicima sutra po 10.000 dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će zdravstveni radnici sutra dobiti po 10.000 dinara jednokratne pomoći.

To je, kako je Mali naveo u saopštenju, “nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i gradjane”.

Pomoć će dobiti 122.462 zaposlenih u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije.

Mali je podsetio da su u novembru 2019. plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekarima za 10 odsto.

“Кada je počela pandemija korona virusa 2020. godine, jedna od prvih mera koju smo doneli bilo je novo povećanje plata medicinskim radnicima za još 10 odsto. Potom su, u novembru iste godine, svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama dobili jednokratnu pomoć od 10.000 dinara”, rekao je ministar finansija.

Dodao je da su zatim od 1. januara 2021. godine zdravstvenim radnicima ponovo povećane plate za pet odsto, a novo povećanje od osam odsto su imali i od 1. januara ove godine.

Mali je istakao i da su veoma važni uslovi rada u zdravstvenim ustanovama, zbog čega država svake godine izdvaja sve više sredstava iz budžeta kako za nabavku neophodne medicinske opreme i lekova, tako i za rekonstrukciju i izgradnju kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x