Zekić odgovarila Cvejiću: Niko nam nije rekao kako da glasamo, N1 i Nova vodile kampanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Olivera Zekić Foto: (BETAPHOTO/Uros Matovic)
Podelite vest

 Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić navela je da se to telo “pri ocenjivanju eleborata nije bavilo onim šta su televizije ranije radile da bi svi bili ravnopravni”.

“REM nema mogućnost da kažnjava televizije registrovane u Luksemburgu, pa što onda da jednima kazne računamo, a drugima ne? I koliko god da ih je bilo, kazne su bile primerene, a ovo što deo bućkaroša traže od REM-a,  izgleda isto kao da neko od suda traži da bude streljan onaj ko je pedeset puta ukrao nešto iz trafike. Ne može”, navela je Zekić u autorskom tekstu za NIN, kao odogovor na autorski tekst bivšeg člana REM Slobodana Cvejića u prethodnom broju.

Kako je napisala, “najpre o svesnoj laži o tome kako se ‘dogovaraju’ članovi REM-a, a pošto se to o čemu on priča nije desilo” jer “nikakav sastanak ‘u kancelariji direktora REM-a’, na kojem se dogovaralo ko će kako da glasa nije održan”.  “Umesto toga, jesu se članovi REM-a sastali ali samo sa jednom ‘tačkom dnevnog reda’: da se ne svađaju javno (sednicu su pratili novinari), nego da ozbiljno i agrumentovano razgovaraju”, navela je Zekić.

“I ako Cvejić tvrdi, podmuklo, da bi Juditi Popović, ili Višnji Aranđelović, ili bilo kome drugom, neko, u nekoj kancelariji, mogao da kaže kako da glasaju, onda on definitivno nije u akciji traženja istine, nego onog ribarskog bućkanja. Možda mu neki som i poveruje i upeca se”, naglasila je Zekić.

Ona je navela da je “dosta jasno da je kampanja da se frekvencije dodele Novoj i N1 trajala sve vreme, bez ikakvog pardona, i to nikakva kuknjava – a Igor Božić sa N1 jeste kukao kada sam izjavila da su nas ove televizije pritiskale – to ne može da opovrgne”.

“Kukanje i bućkanje se nastavilo i posle naše odluke, sve svesrdno pozivanja na Zakon i pravilnike, a da niko nije primetio da upravo ta vrsta kampenje nije dozvoljena, ni Zakonom, ni pravilnikom”, naglasila je Zekić.

Cvejić je za prethodni broj NIN-a napisao i da ne sumnja da je odluka o dodeli frekvencija “doneta na drugom mestu, a većina članova Saveta je poslušno sprovela”.

“Sednica na kojoj se odlučivalo je trajala relativno kratko, s obzirom na to da je bilo i drugih tačaka dnevnog reda. To me drži u čvrstom uverenju da je glasanje završeno već u prvom krugu”, naveo je Cvejić.

Kako je dodao, “iz javnih nastupa Judite Popović, a i poznajući nju lično, veruje da njen glas nije dobila nijedna od izglasane četiri TV kuće”.

“Dakle, najmanje šest od preostalih osam članova Saveta je glasalo za ovu sramnu odluku i to su izglasali iz prve. Nije se desilo da za bar jednu od preostalih deset TV kuća glasa tri od ovih osam članica Saveta, pa da bar zbog jednog upražnjenog mesta mora da se glasa i u drugom krugu. Ne, sve je članovima Saveta odmah bilo jasno”, naveo je Cvejić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x