Zekić (REM): Konkurs za petu frekvenciju za nekoliko dana, odluka do kraja jeseni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Olivera Zekić Foto: (BETAPHOTO/Uros Matovic)
Podelite vest

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da bi odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji za televizije mogla da bude doneta do kraja jeseni, nakon što su danas televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobile te dozvole.

Zekićeva je novinarima u prostorijama REM-a rekla da bi konkurs za petu frekvenciju trebalo da bude raspisan “za nekoliko dana”, ali da zaposlenima u REM-u sledi godišnji odmor.

Ona je objasnila da će konkurs biti raspisan zbog velikog interesovanja i naglasila da je to potpuno novi konkurs i da na njega mogu da se prijave i televizije koje nisu učestvovale na prvom konkursu.

Komentarišući odluku da televizije Prva, Pink, Hepi i B92 ponovo dobiju frekvencije, Zekić je naglasila da je odluka doneta profesionalno i da su u razmatranje uzeti stavovi struke, javnosti i svih drugih.

“Obrazloženje je vrlo ozbiljno, ubrzaćemo se koliko god možemo (da ga objavimo)”, rekla je Zekićeva i objasnila da su obrazloženja za dodelu nacionalnih frekvencija na “više od 100 strana”.

Odgovarajući na pitanje da li su moguće žalbe na odluku REM-a o dodeli frekvencija, ona je naglasila da jesu, ali da sud ne može da je poništi, već samo da je vrati na ponovno odlučivanje.

Olivera Zekić je objasnila i da će evaluacija elaborata koje su predale televizije koje su dobile frekvenciju biti vršena za godinu dana i istakla da je na televizijama da poštuju te elaborate.

Na pitanje šta će biti ukoliko ih ne budu poštovale, Zekić je kazala “otom-potom”.

Zekićeva je kazala i da je atmosfera na sednici bila “fenomenalna” i dodala da “nije bilo neslaganja, jer su stvarno postali tim”.

Savet REM-a je danas ponovo dodelio nacionalne frekvencije televizijama Prva, Pink, Hepi i B92, koje su ih imale i ranije i najavio konkurs za dodelu nove frekvencije.

Na konkursu je učestvovalo 14 televizija, a pored Pinka, Hepija, Prve i B92 prijave su podnele i televizije N1, Nova S, Vesti, BK, Una, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.

Olivera Zekić je pre početka sednice rekla novinarima da će odbiti zahtev Televizije Kurir za izuzeće članice Saveta REM-a Judite Popović sa te sednice i donošenja odluke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x