Zeleno-levi front: SNS pritiska radnike ‘Gradsko stambeno’ da vrše stranačke aktivnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd
Podelite vest

Zeleno-levi front (ZLF) saopštio je danas da je zabrinut povodom informacija dobijenih iz Javnog preduzeća “Gradsko stambeno Beograd” da zaposleni trpe velike pritiske rukovodstva kako bi sakupljali kapilarne i sigurne glasove za Srpsku naprednu stranku (SNS), učestvovali u stranačkim akcijama i kampanji “od vrata do vrata”.

U saopštenju ZLF-a se navodi da ukoliko se radnici ogluše o naredbe šefova, zaposlenima se preti prebacivanjem na niže pozicije, daju im se, lošije plaćen, dodatnii i teži poslovi.

“U posebno teškom položaju su ljudi koji rade na privremeno povremenim poslovima kojima se preti otkazima ili još lošijim ugovorima. Iako je negativno ocenjena u brojnim izveštajima domaćih i stranih stručnih organizacija, ova praksa SNS-a traje već godinama”, piše u saopštenju.

Poslanik ZLF Dobrica Veselinović u pisanoj izjavi naveo je da je apsolutno neprihvatljivo da se bilo ko na radnom mestu prisiljava da glasa, radi ili učestvuje u stranačkim aktivnostima, bilo koje stranke.

“Pritisci i ucene ovog tipa opasni su jer oni ne podrazumevaju samo učešće u stranačkim aktivnostima, već oni utiču i na slobodu mišljenja i govora. Kao član Privremenog ograna grada Beograda iniciraću razgovor sa rukovodstvom ovog preduzeća kako bi ih i lično upozorio na posledice ove loše prakse”, izjavio je Veselinović.

Javno preduzeće “Gradsko stambeno” je deo komunalnog sistema grada Beograda i bavi se održavanjem zajedničkih delova i prostorija stambenih zgrada, uređaja i instalacija koje se nalaze u sistemu održavanja, na području deset centralnih gradskih opština (Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x