Zelenović: Ozbiljne države ne prepuštaju javna preduzeća kriminalcima i kumovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nebojsa Zelenovic. Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je danas da se stručno i profesionalno upravljanje javnim preduzećima može ostvariti i bez promene vlasničke strukture u tim kompanijama, ali da Srpskoj naprednoj stranci to nije u interesu.

“Kriminalnoj SNS vlasti to nije u interesu… Neće oni transformacijom preduzeća dovesti stručnjake već će njihovi poslušni maheri za skrivanje korupcije rasterati i one stručne i vredne ljude koje i dalje imamo u tim preduzećima”, naveo je u saopštenju Zelenović.

On je ocenio da Evropska unija sigurno nije tražila od Srbije da promeni vlasničku strukturu svojih javnih preduzeća.

“To je lažni argument kojim SNS pokušava da prikrije svoje stvarne namere a to je da svojim tajkunima obezbede još više profita a sebi veću kontrolu nad resursima i životima ljudi u Srbiji. Ozbiljne države ostavljaju u javnom vlasništvu preduzeća koja upravljaju značajnim resursima i uslugama, to se ne prepušta kriminalcima i kumovima”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zakon o upravljanju privrednim društvima koji je vlada usvojila je nova pretnja nasiljem pošto otvara vrata privatizaciji javnih resursa, dobara i usluga.

“Upravo je privatizacija jedno od najvećih nasilja koje je naš narod doživeo i koje još preživljava. Podsećam da privatizacija nije samo direktna prodaja na doboš, kako se to kaže, već je i uvođenje privatnog kapitala u upravljanje strateškim preduzećima, rasprarčavanje i prodaja delova preduzeća, kao i autsorsovanje delatnosti. To stvara veliki prostor za korupciju i arčenje naših javnih budžeta što ova vlast obilato koristi”, dodao je Zelenović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x