Zelenović (Zajedno): Predizborima da vratimo volju građanima da se bave politikom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nebojša Zelenović, Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da predizborima u toj stranci za mesto nosioca liste na budućim beogradskim izborima žele da vrate volju građanima da se bave politikom.

“Neće partijski šefovi u Zajedno krojiti liste, već će to činiti građani koji žele da učestvuju na predizborima. Verujemo da ćemo vratiti građanima volju da se bave politikom i da ćemo tako zbrisati partokratiju, tu užasnu bolest našeg javnog života”, rekao je Zelenović za list Nova.

Dodao je da ta stranka stvara sistem čiji je cilj da svaki njihov kandidat bude osoba koja je prethodno dobila predizbore, kao i da će svako ko se kandiduje imati obavezu prema biračima da sprovodi politiku za koju se kandidovao.

“Zajedno je za beogradske izbore na proleće. Predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) je rekao da će izbori biti u martu ili aprilu, zbog toga što je za sadašnju numeričku većinu gradskoj skupštini glasala manjina građana koji su izašli na izbore”, rekao je Zelenović.

Kako je ranije najavljeno, predizbori stranke Zajedno biće održani od 27. februara do 4. marta, prijavljivanje potencijalnih kandidata otvoreno je za sve građane Beograda a moguće je na sajtu: bgpredizbori.rs.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x