Železnice Srbije: Dečak prelazio prugu iako je rampa bila spuštena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: J.M.
Podelite vest

Preduzeće “Infrastruktura železnice Srbije” saopštilo je da je dečak (15), na koga je jutros u Nišu naleteo teretni voz, pokušavao da predje prugu dok su rampe bile spuštene.

“Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da predje prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad”, navodi se u saopštenju.

Putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, kako su istakli, obezbedjen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije, a u trenutku nesreće svi uredjaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Oni su apelovali da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi i odgovorni.

Dečak (15) zbrinut je jutros nešto posle osam časova u Urgentnom centru niškog Kliničkog centra pošto ga je udario voz na pružnom prelazu u ulici Dimitrija Tucovića, u širem centru Niša.

Podstimo,

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x