Žigmanov čestitao praznik pripadnicima mađarske manjine u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov čestitao je danas pripadnicima mađarske nacionalne manjine u Srbiji nacionalni praznik 23. oktobar, Dan početka revolucije i oslobodilačke borbe 1956. godine.

Ovaj dan je u Mađarskoj nacionalni praznik u znak sećanja na narodnu revoluciju 1956, kada su u Budimpešti počeli protesti protiv komunističke vlade i staljinističkog sovjetskog režima sa zahtevom za demokratskim promenama, ekonomskim i političkim reformama, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je u saopštenju ukazalo da je mađarska nacionalna manjina najbrojnija i najbolje integrisana nacionalna manjina u Srbiji, kao i da tome doprinose dobro organizovane institucije te manjine i visok nivo participacije u javnoj vlasti.

“Vlada Republike Srbije, vlasti u AP Vojvodina i jedinicama lokalne samouprave i dalje će posvećeno raditi na obezbeđivanju svih potrebnih preduslova kako bi Mađari u Republici Srbiji uspešno nastavili razvijati svoje nacionalne institucije i perspektivu pripadnika svoje zajednice”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x