Opština Čajetina velika sredstva ulaže u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a i investitore na Zlatiboru savetuje da grade objekte prilagođene vašim potrebama.

Zlatibor prilagođen osobama sa invaliditetom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Opština Čajetina velika sredstva ulaže u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a i investitore na Zlatiboru savetuje da grade objekte prilagođene vašim potrebama.

“Kao lokalna samouprava nastojimo da i svi naši objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kakvo je Zlatibor sa okolnim naseljima i prirodnim lepotama pripada svima. I moral i etika nas obavezuju da Vam budemo na usluzi i uveravam Vas da ćete kod nas uvek imati otvorena vrata za bilo koju vrstu aktivnosti”, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, polaznicima Zimske škole Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije koja se od 9. do 12. decembra održava na Zlatiboru.

Gradimo novi sportski kompleks na Zlatiboru, nastavio je Stamatović, i jedan od glavni zadatak projektanata sportskih terena i pratećih objekata jeste da ih prilagode korišćenju i za osobe sa invaliditetom. Pozivam Vas da i Vi date predloge koje ćemo preneti projektantima kako biste se ovde lepo osećali.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je podržalo ovaj događaj, rekla da je energija i snaga osoba sa invaliditetom uvek njen lični podstrek. “Način na koji se borite sa svojim izazovima i kako prevazilazite sve prepreke je nešto odakle svako od nas može dosta toga da nauči. I ja želim da učim od Vas. Znam da je potrebno da budete makar duplo bolji da bi Vam se dala prilika. I Vi i jeste duplo bolji. I, hvala Vam na želji i volji da zajedno gradimo Srbiju bez barijera” zaključila je ministarka Kisić Tepavčević.

Foto: Opština Čajetina

Nagrada na konkursu “J=ednaki” u kategoriji “J=ednaki u sprečavanju diskriminacije” ove godine pripala je Jelena Marić iz Užica koja je zahvaljujući se rekla da je to kruna njenog jedanaestogodišnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, u narednom periodu biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x