Zlatiborske priče u novom izdanju Elektronskih novina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Turistička organizacija Zlatibor objavila je dvadeseto izdanje Elektronskih novina.

Ovaj broj otvara uvodnik Dušana Vidakovića, pisca iz Valjeva koji u svojoj upravo objavljenoj knjizi „Zlatiborska sveska“ oslikava najposećeniju planinu Srbije aforizmima koje je nazvao – zlatiborizmi. Dok nam tema broja donosi priču o planinskom raju tokom letnjih vrućina, otvorenim bazenima i kupalištima na Zlatiboru koja okrepljuju kao morska.

Još jedna od interesantnih priča ovog broja jeste da opština Čajetina počinje sa implementacijom Projekta odvajanja kućnog otpada „O-DVA-JA-MO”, koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske unije i Kraljevine Švedske.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na „zlatnoj planini“. Sadržajan letnji odmor na Zlatiboru za sve generacije privukao je i ovog leta veliki broj turista. Kvalitetna ponuda, raznovrsni sadržaji i bogati programi za boravke gostiju svih uzrasta tokom “Zlatiborskog kulturnog leta”, dokazuju zašto je Zlatibor najposećenija planina u Srbiji, za sve generacije i tokom svakog godišnjeg doba. Tome svakako dorinosi i JP “Gold gondola” novim interaktivnim aktivnostima na trasi Gold gondole.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o zlatiborskim restoranima koji su se našli u srpskom izdanju svetski poznatog gastronomskog vodiča “Gault & Millau”.

Avgustovsko izdanje Elektronskih novina predstavlja restoran ”L’equipe Montagne” Zlatibor, simbol mesta za uživanje u atmosferi, hrani i usluzi po meri, koja se odlikuje savremenim trendovima u uslugama, inovativnošću i maštom. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljeno je i apartmansko naselje “Zlatiborski konaci” za zdrav odmor i uživanje.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o tri decenije muzeja ”Staro selo” u Sirogojnu.

Novi broj Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je preuzeti OVDE

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x