ZLF: Osuđujemo Šapićevo širenje mržnje i revizionizam

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd
Podelite vest

Beogradski odbor Zeleno-levog fronta (ZLF) osudio je danas izjavu predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića da Kuću cveća treba iseliti i ocenio da je to širenje mržnje i revizionizam.

“Aleksandar Šapić svoju nesposobnost da reši probleme grada Beograda, čiji je bio gradonačelnik, a sada kao predsednik Privremenog organa, pokušava da sakrije šireći mržnju i praveći nove podele. To je praksa koju je demonstrirao tokom svog političkog delovanja, ali se čini da mu je agresija sada jedina preostala alatka”, stoji u saopštenju ZLF.

Ocenjuje se da revizija istorije koju Šapić koristi kao osnovni politički program ne može da sakrije nesposobno, aljkavo i korumpirano vođenje Beograda.

“Šapić je tokom celog svog mandata više puta javno širio mržnju i nasilje prema različitim marginalizovanim grupama kao što su Romi, ali i prema kulturi i kulturnoj baštini našeg grada. Kuća cveća se nalazi u sastavu Muzeja Jugoslavije, koji svake godine privlači veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva”, naveli su iz ZLF.

Beogradski odbor te stranke poručio je Šapiću da “novo deljenje revizionističkih lekcija iz istorije i pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema građana i građanki Beograda neće proći”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x