Zrenjanin obezbedio po 10.000 dinara za kupovinu 50 novih bicikla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RadioBoom93 printscreen
Podelite vest

Povodom obeležavanja Dana bez automobila u Zrenjaninu su uručeni ugovori o subvencionisanoj kupovini bicikala za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 500.000 dinara.

Pojedinačni iznos subvencije bio je 10.000 dinara, a nove bicikle, na osnovu ranije raspisanog javnog poziva, moglo je da kupi 50 građana sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina.

Ugovore je vlasnicima novih bicikala uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, podsećajući da je akciju sufinansiranja kupovine bicikala grad prvi put organizovao prošle godine, i da je ovoga puta odziv prevazišao očekivanja.

“Osim što smo udvostručili prošlogodišnji iznos pojedinačne subvencije, sa 5.000 na 10.000 dinara, prvobitno predviđena sredstva za ovu namenu od 240.000 dinara povećali smo na pola miliona i time omogućili kupovinu 50 bicikala po najpovoljnijim uslovima”, rekao je Santovac.

Kazao je i da je Grad povećao subvencije kako bi što više Zrenjaninaca koristilo bicikl kao prevozno sredstvo i ono što je u proteklom periodu urađeno – biciklističke staze na teritoriji grada, a sada uz mogućnost vožnje stazom do Rumunije, odnosno od Zrenjanina do Temišvara.

Uz bicikle, korisnicima je uručen i simboličan poklon Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina – komplet signalnih svetala za sigurniju vožnju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x