Zrenjanin za ekonomsko osnaživanje mladih izdvojio tri miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube I love Zrenjanin video printscreen
Podelite vest

Grad Zrenajnin objavio je prvi put javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji tog grada za 2022. godinu i za tu namenu izdvojeno je tri miliona dinara.

U javnom pozivu, objavljenom na internet prezentaciji Grada Zrenjanina – zrenjanin.rs, detaljno su navedeni uslovi koje zainteresovani moraju ispunjavati, kao i dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz prijavu.

Pravo na podnošenje prijava imaju mikro i mali privredni subjekti i preduzetnici do 35 godina starosti registrovani na teritoriji Grada Zrenjanina, sa vlasničkim ili većinskim udelom minimum 51 odsto u privrednom subjektu.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u tekućoj godini, nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog/proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog ili proizvodnog prostora.

Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani od 1. septembra 2020. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x