Žujović: Aktiviranje Stamatovića i Nikolića dokaz da Rusija ne dozvoljava promenu vlasti u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen N1
Podelite vest

 Predsednik Liberala i demokrata (LIBDEM) Đorđo Žujović ocenio je danas da je aktiviraje predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića i bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića dokaz da Rusija ne dozvoljava promenu vlasti u Srbiji.

“Svedoci smo da se za, kako kaže Aleksandar Vučić, ‘odsudne izbore’ po direktivi aktiviraju svi rezervni igrači sa klupe ruske i kineske ambasade, što je prvi signal da se na ovim izborima ne vodi samo borba za vlast, već da ćemo svi morati da damo poslednji atom snage kako bi se u Srbiji sačuvala makar minimalna šansa da budemo normalno i moderno društvo”, rekao je Žujović.

Kako je naveo, najava Vučića da će ipak formirati svoj dugo najavljivani pokret i da će u njemu mesto naći Stamatović i Nikolić dokaz je da se za potrebe predstojećih izbora angažuju “svi duboko kompromitovani i ucenjeni pojedinci”.

“Ovde se radi o poruci svima nama da smo mi i dalje predviđeni da budemo poligon za ruske geopolitičke i kineske ekonomske interese, a da će se ovog puta na sceni prikazati svi oni koji sa njima imaju dužničko-poverilački odnos”, naveo je.

Žujović je poručio da se Srpska napredna stranka pobeđuje jasnom evropskom politikom, ekonomskom politikom koja afirmiše slobodno tržište i konkurenciju, drugačijim poimanjem regionalnih odnosa.

Takođe, kako je naveo, “uništavanjem ostataka zlokobnih devedesetih i obračunom sa naraslim unutrašnjim kriminalnim klanovima, koji su raspoređeni u svim državnim strukturama”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x