Žujović (Libdem) u otvorenom pismu Vučiću i Brnabić: Smenite Vulina, da li je on važniji od Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Podelite vest

Predsednik Liberala i demokrata (Libdem) Đorđo Žujović poručio je danas u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin “mora momentalno biti smenjen sa ovog mesta i procesuiran za brojna nedela, o kojima i naše nadležne službe imaju podatke i validne informacije”.

“Ovim otvorenim pismom pre svega želim da pitam predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Srbije Anu Brnabić da nam konačno odgovore: Da li je bitnija država Srbija ili Aleksandar Vulin i njegova pozicija? Da li je važnija Srbija ili jedan Vulin? Ako je odgovor ovo drugo, ne znam samo šta će od Srbije ostati”, naveo je Žujović.

Prema rečima Žujovića, “nema potrebe da SAD dostavljaju bilo kakve dokaze o njegovoj umešanosti u brojne nečasne radnje – sve je već evidentirano i zavedeno i dosta je bilo laganja i sakrivanja”.

“Vulin mora da bude smenjen prvenstveno zbog predaje bezbednosnog sektora u ruke Ruske Federacije, čime je počinio čin izdaje i ugrozio slobodu i suverenitet Srbije”, naglasio je, između ostalog, Žujović.

On je istakao da je njegova “dužnost kao građanina ove zemlje da upozori da ćemo se suočiti sa nesagledivim posledicama ako Vulin uskoro ne bude van domašaja ključnih informacija i strateškog upravljanja vezanog za bezbednost zemlje”.

“Njegovi pokušaji da se se sakrije iza nekakvih rezolucija i pristupanja BRIKS-u, u koji nas niko ne zove, a ne znam ni šta bismo tamo tražili, jesu smokvin list kojim se sakriva ono što već duže vreme opterećuje sve u ovoj zemlji, a to je kako se rešiti osobe koja nas već preskupo košta”, naveo je Žujović u otvorenom pismu Vučiću i Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x