Zukorlić: SPP i SDA slažu se u samo nekoliko pitanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Usame Zukorlić, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, rekao je da podudaranje nekih stavova sa Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) ne znači da između te dve bošnjačke partije i dalje nema velikih razlika.

Zukorlić je novinarima rekao da SPP sa SDA imaju jedan identičan stav: obavezale su se da neće praviti prepreke na putu uspostavljanja jedinstva islamskih zajednica (IZ) u Sandžaku, ali se u mnogo čemu drugom dijametralno razlikuju.

Po njegovim rečima, razlike u nekim stavovima nisu razlog da se sa SDA ne potpiše sporazum kojim su sada Bošnjaci korak bliže jedinstvu.

“To znači da su pitanja prava Bošnjaka, bosanski jezik, pitanje Islamske zajednice i pitanje Sandžaka, teme oko kojih možemo sarađivati, bez obzira da li je reč o saradnji sa SPP, SDA, SDP ili bilo kojom strankom iz Sandžaka”, objasnio je on.

Komentarišući stavove predsednika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, o rešavanju kosovskog pitanja, Zukorlić je naglasio da, s tim u vezi, nema podudaranja.

“Imamo sporazum u delu političke saradnje, ali mi smo dve stranke, svaka ima svoju politiku za sebe i stavljanje znaka jednakosti je najblaže rečeno neozbiljno, tako da su ostali bezuspešni pokušaji SDP (Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića), Dveri, Zavetnika i sličnih stranaka”, rekao je Zukorlić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x