AgroJug: REALNO! Saša Jovanović predsednik opštine Merošina: Otkup višnje usporen!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Otkup višanja na teritoriji opštine Merošina odvija se usporeno usled nedostatka ambalaže i preopterećenih prijemnih kapaciteta hladnjača.

Oko 75 odsto višanja na području Merošine je obrano, međutim, u podjastrebačkim selima berba još uvek nije završena, a uslovi otkupa su otežani. O tome smo razgovarali sa Sašom Jovanovićem, predsednikom opštine Merošina.

Cena za drugu klasu je 40, a za prvu 60 dinara po kilogramu, pa i ako su voćari nezadovoljni otkupnom cenom, slika u medijima je drugačija. Udruživanje proizvođača bilo bi od velike koristi po voćare, međutim, prerađivački kapaciteti su u deficitu, pa to dodatno otežava ovu situaciju.

U direktnom razgovoru sa proizvođačima na terenu, došlo se do saznanja da otkupna cena nije tako niska kao što se objavljuje. Otkupljivači u Merošini otkupljuju višnju po aktuelnoj ceni od 40 dinara, dok samo pojedini otkupljuju prvu klasu višnje na 50 dinara. To, međutim, ne zadovoljava potrebe proizvodnje višnje po kilogramu kada se u sve uključe i berači.

AgroJug je emisija o poljoprivredi dnevnog karaktera, i u njoj su prikazana najbitnija dešavanja vezana za poljoprivredu.

Sva bitna dešavanja vezana za poljoprivredu u Srbiji i regionu.

Iskustva poljoprivrednika iz raznih delova Srbije, vezanih za stočarstvo, ratarstvo, pčelarstvo, voćarstvo, cvećarstvo, vinogradarstvo, povrtartstvo…

Učesnici smo gotovo svih manifestacija i događaja koji su u vezi sa poljoprivredom.

AgroJug prati bitne teme:

  • Poljoprivreda 2021 godine u Srbiji
  • Žene na selu
  • Voćarstvo u Srbiji
  • Pčelarstvo 2021 godine u Srbiji

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x