Aleksić: Jovanjica je državni posao u državi u kojoj o svemu odlučuje Vučić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da je uzgajanje marihuane na farmi Jovanjica bilo “državni posao” u državi u kojoj o svemu odlučuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji svima naređuje šta da rade, pa je on i najodgovorniji za sve.

“Puna istina o Jovanjici će izaći na videlo pre ili kasnije, to im garantujem. Jovanjica je toliko veliki slučaj da se istina mora saznati, a svi umešani kazniti”, rekao je Aleksić u intervjuu za današnji list Nova.

Aleksić je istakao da “ni sve dijane, đukanovići, sarape, marići, vučićevići, milovanovići, krstići, kao ni ostale Vučićeve specijalne tabloidne jedinice, ne mogu da ospore da su veštačenja sadržaja THC-a u zaplenjenim biljkama pokazala da je na Jovanjici uzgajana droga marihuana, a ne industrijska konoplja”.

Dodao je da se ne može osporiti ni da je vlasnik Jovanjice, optuženi Predrag Koluvija, održavao sastanke i predavanja u prostorijama Srpske napredne stranke (SNS), da ga je Vučić vodio po svetu u sklopu privrednih delegacija, da su na “Jovanjici česti gosti bile Vučićeve perjanice Aleksandar Vulin, Zoran Babić i visoki funkcioneri SNS-a”.

Takođe i da je “AOFI (Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza) davao milione evra kredita ‘Jovanjici’ i da su navodne ‘plantaže zdrave hrane’ čuvali penzionisani pripadnici SAJ-a i aktivni pripadnici MUP-a, BIA i VOA”.

“Kada bi Srbija imala nezavisno pravosuđe i kada država ne bi štitila Koluviju, ovaj slučaj bi već bio rešen zbog jačine dokaza, a odgovorni bi po zatvorima služili zaslužene kazne, bez obzira da li su Koluvijini saradnici ili pripadnici državnih struktura“, rekao je Aleksić.

Upitan o izjavi novinarke Jelene Zorić da brata predsednika Srbije Andreja Vučića “nema u Jovanjici”, Aleksić je odgovorio da on nije ni policajac ni tužilac ni sudija da bi mogao da izvodi dokaze i sprovodi istragu, a to nije ni Jelena Zorić, koja je novinarka i ona “ne može da izriče pravosudnu istinu”.

“Kao narodni poslanik postavio sam pitanja o ovom slučaju na osnovu informacija koje sam dobijao. Što se tiče Andreja Vučića, u istrazi je utvrđeno da je Koluvija svesno blokirao svoj telefon ‘blekberi’ kako ne bi mogli da se utvrde kontakti i razgovori koje je obavio tim telefonom. Sigurno je i to da niko nije tražio veštačenje telefona Andreja Vučića kako bi se utvrdilo da li je ostvario komunikaciju sa Koluvijom“, rekao je Aleksić.

On je naveo da je veoma zanimljivo da su Aleksandar Vučić “i drugi iz režima izjavu Jelene Zorić o Andreju Vučiću prihvatili kao Sveto pismo”.

“Napadaju mene i ostale koji su govorili o Jovanjici, dok sa druge strane tvrde da je laž ono što je Jelena Zorić govorila o direktoru BIA Bratislavu Gašiću. Ne može jedno biti istina, a drugo laž, i ne mogu oni po svojoj volji ceniti u svojim režimskim medijima šta je istina, a šta laž. Ili Jelena Zorić govori istinu i o Andreju Vučiću i o Gašiću, ili laže o obojici”, rekao je Aleksić.

Naveo je da o tome koliko je vlast u panici zbog Jovanjice govori i to da je morala da posegne za optuženom za teška krivična dela Dijanom Hrkalović.

“Hrkalović je postala medijska zvezda koja zajedno sa advokatom Vladimirom Đukanovićem i pojedincima iz Višeg tužilaštva u Beogradu proganja inspektore koji su otkrili Jovanjicu i uhapsili Koluviju i njegovu grupu”, istakao je Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x