Aleksić (Srbija protiv nasilja): Nikad gori odnos države prema poljoprivredi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić je ocenio u Pančevu da je odnos države prema poljoprivredi nije nikada bio gori nego što je poslednjih deset godina.

Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije je kazao da je poljoprivreda “devastirana” i da to svi poljoprivrednici “osećaju na svojoj koži”, saopštio je taj pokret.

“Poljoprivrednici su na ulicama jer ne mogu da budu konkurentni sa proizvođačima iz Evrope gde se investiraju značajna sredstva u poljoprivredu, a naša vlast ne shvata da to nije trošak, već investicija”, rekao je on.

Podsetio je da je vlast obećavala rast udela budžeta koji za poljoprivredu za po jedan procentni poen godišnje, te da bi, kako je kazao, danas ukupno izdvajanje bilo 15 odsto, ali ipak je samo pet procenata.

“Milion i po ljudi u Srbiji danas živi od poljoprivrede, a verujem da svako malo porodično gazdinstvo može da bude porodična firma”, rekao je on.

Po rečima Aleksića, mladi ne bi napuštali sela kada bi mogli da žive od takvog porodičnog posla.

Naveo je da poljoprivrednici u Srbiji plaćaju najskuplje dizel u Evropi i da je Srbija postala zavisna od uvoza hrane, umesto da proizvodi dovoljno za svoje potrebe i da ostvaruje profit na izvozu.

Kazao je da Srbiju čekaju sveobuhvatne reforme poljoprivrede ako na izborima 17. decembra dođe do promene vlasti.

Ocenio je da je korupcija veliki problem i u poljoprivredi gde se, kako je kazao, subvencije dele po partijskoj liniji, piše u saopštenju na sajtu Narodnog pokreta Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x