Aleksić: Vlast u Srbiji duguje odgovore povodom oružanog sukoba u Banjskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je vlast u Beogradu ostala dužna odgovore na pitanja ko su ljudi iz srpske zajednice koji su učestvovali u jučerašnjem sukobu u selu Banjska na Kosovu, ko ih je organizovao i naoružao i kako je do ovog sukoba uopšte došlo.

On je gostujući na televiziji Insajder rekao da je oružani sukob u Banjskoj događaj koji nosi veliki rizik za bezbednost ne samo Kosova i Metohije već celog regiona i da je u ovom trenutku imperativ da se okonča nasilje ali i da se, u što kraćem roku, ovaj slučaj rasvetli.

“Javnost u Srbiji, ali i stanovništvo na severu Kosova i Metohije, se o događaju informisalo zahvaljujući radu Eparhije raško-prizrenske i lokalnih medija, jer su vlast u Beogradu i predstavnici Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici neprihvatljivo dugo ćutali prvog dana”, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je zbog uzavrele atmosfere i manjka pravovremenih informacija, zabrinut za bezbednost srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije i zatražio od međunarodnih snaga, kao jedinih koji su nadležni da reaguju na tom prostoru, da sa povišenom pažnjom prate dešavanja, saopštio je Narodni pokret Srbija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x