Beograd prajd ove godine pod sloganom ‘Nismo ni blizu’, Parada ponosa 9. septembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/LazarCatt
Podelite vest

Beograd Prajd 2023. godine održaće se pod sloganom “Nismo ni blizu”, naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, a “Nedelja ponosa” trajaće od 4. do 10. septembra, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da će “Prajd šetnja” biti održana 9. septembra, sa početkom u 16.00 sati.

“Početak kampanje za ovogodišnji Prajd obeležen je crtanjem grafita na Prajd info centru kojim su aktivistkinje i aktivisti Beograd Prajda želeli da skrenu pažnju na verbalne i fizičke napade kojima su izloženi. Imajući u vidu da je Prajd info centar 18 puta vandalizovan, a da niko od počinilaca za to nije kažnjen, Beograd Prajd je ovog puta odlučio da preduhitri huligane”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da slogan “Nismo ni blizu” oslikava “borbu LGBTI+ pokreta za ravnopravnost, dostojanstvo i ljubav”.

“Ovogodišnja Nedelja ponosa, koja će se održati od 4. do 10. septembra, obuhvatiće niz kulturnih, umetničkih i edukativnih događaja, poput pozorišnog festivala, izložbi, panel diskusija, debata, žurki i razgovora sa zajednicom”, navodi se u saopštenju.

Prajd šetnja, zakazana za subotu, 9. septembar u 16 časova, počinje i završava se u parku ‘Manjež’ u Beogradu, gde je planiran ovogodišnji koncertni program posle same šetnje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x