Beogradski hotel Jugoslavija prodat MV investmentu za 3,17 milijardi dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube BeogradCREATIVE printscreen
Podelite vest

Kompanija Danube Riverside u stečaju čija je najvrednija imovina beogradski hotel “Jugoslavija”, je danas na aukciji prodata firmi MV investment po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara.

Vrednost imovine te kompanije procenjena je na 6,53 milijarde dinara. Jedini učesnik aukcije za koju je bio potreban depozit od 1,27 milijardi dinara, bila je kompanija MV investment iz Beograda, u vlasništvu Milenijum tima.

Planom detaljne regulacije predviđena rekonstrukcija hotela “Jugoslavija” i izgradnja dve kule visine 155 metara.

MV Investment i Danube Riverside imaju zajedničku svojinu nad parcelom od 46.000 kvadratnih metara na kojoj, kako je pisalo u oglasu za javno nadmetanje, “nije izvršeno pravno razgraničenje u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, niti fizička deoba zemljišta”.

Agencije za licenciranje stečajnih upravnika je budućeg kupca Danube Riverside upozorila da je u toku parnični postupak po osporenom zahtevu Luke Beograd, pred Privrednim sudom u Beogradu, gde je tužilac protiv stečajnog dužnika i MV Investment pokrenuo imovinsko-pravni zahtev koji tereti deo katasterske parcele u Zemunu koja čini imovinu Danube Riverside.

Katastarski broj parcele ukazuje da se spor vodi oko istog zemljišta na kojem su suvlasnici Danube Riverside i MV Investment.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x