Besplatan prevoz za još veći broj penzionera u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ilustracija Srbija Vesti
Podelite vest

Gradsko veće Niša odlučilo je danas da od 1. marta svi penzioneri stariji od 75 godina imaju pravo na besplatan gradski prevoz.

To pravo imaće i penzioneri koji imaju izmedju 70 i 75 godina, ali pod uslovom da im je penzija manja od prosečne na nivou grada koja trenutno iznosi 28.960 dinara.

Zamenica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković je podsetila da su prethodnom odlukom gradskog veća donetom minulog januara, pravo na besplatan prevoz dobili penzioneri stariji od 70 godina koji imaju penziju manju od 28.960 dinara.

To pravo su, podsetila je, ranije imali penzioneri stariji od 70 godina sa primanjima manjim 26.547 dinara.

“S obzirom na rast penzija dogovorili smo da nadležne službe prate kretanje penzija kako bi donosili rešenja o besplatnom prevozu u skladu sa tim rastom”, izjavila je Ivković.

Ona je kazala da je najnovijom odlukom gradskog veća pravo na besplatan prevoz dobilo oko 6.000 penzionera starosti izmedju 70 i 75 godina, dok će besplatno moći da se vozi 18.500 penzionera starijih od 75 godina.

Ivković je rekla da se nada da će stanje u gradskom budžetu dozvoljavati da bude proširena kategorija gradjana koji imaju pravo na besplatan prevoz.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x