Bogat program Zaječarskog kulturnog leta u avgustu na rimskoj carskoj palati Feliks Romulijani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Zaječarsko kulturno leto počelo je 3. avgusta koncertom Bore Dugića  i trajaće do 30 avgusta. U toku avgusta, posetioci na rimskoj carskoj palati Feliks Romulijani, moći će da uživaju u pozorišnim predstavama i muzičkim koncertima različitih žanrova. U toku  ovogodišnjeg Zaječarskog kulurnog leta biće svečano otvorena i tradicionalna Gitarijada.

“Posetioci će imati poseban doživljaj da uživaju u koncertima i pozorišnim predstavama okruženi zidinama carske palate i pod otvorenim zvezdanim nebom”, kažu rganizatori.

Već sutra, u subotu 6. avgusta organizovan je Festival tanga , “Mil pasos de Tango”, dok u ponedeljak, 9. avgusta za ljubitelje pozorišne scene nastupiće Džon Malkovič , Orkestar Bečke akademije i Vroclavski barokni orkestar.

U sredu, 10 avgusta organizatori najavljuju koncert Pavline Radovanović, a 17. avgusta koncert klasične muzike “Veče pod zvezdama”.

U četvrtak, 18. avgusta ljubitelji muzike moći će da uživaju u koncertu Ansambla Sanje Marković,  a sutradan 19. avgusta u gostujućoj predstavi “Sladoled” niškog Narodnog pozorišta.

U subotu, 20. avgusta biće izvedena pozorišna predstava “Plastične bašte” pozorišta “Patos”, a u nedelu 21. avgusta koncert će imati ansambl “Wonder strings”.

Tradicionalna Zaječarska gitarijada biće svečano otvorena u sredu 24. avgusta, a u završnici Zaječarskog kulturnog leta,  u utorak 30. avgusta nastupiće Nikola Vranjković.

Organizatori Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani su Grad Zaječar, Narodni muzej “Zaječar”, Pozorište “Zoran Radmilović” i Turistička Organizacija Zaječar uz podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam.

Manifestaciju pomažu i  EU u Srbiji EU za tebe,  EU info point Niš i EU info point Novi Sad.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x