Boban Stojanović: RIK je morao da poništi listu SPS-a za parlamentarne izbore zbog nepravilnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Politikolog Boban Stojanović Foto: BetaPhoto/Press centar UNS/MO
Podelite vest

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da je Republička izborna komisija (RIK) morala da poništi listu Socijalističke partije Srbije (SPS) za parlamentarne izbore jer su socijalisti uneli da su potpise podrške overavali javni beležnici koji ne postoje u bazi podataka.

Stojanović je za list Nova rekao da veruje da je SPS zaista prikupila potpise, ali da je RIK morao da odbaci listu dok se ne uklone svi nedostatci.

“Kod SPS-a se pojavio problem što je njihova dokumentacija neispravna. Ja mislim da su oni skupili potpise, ali su u dokumentaciju, gde vrlo jasno piše da se upisuje ime javnog beležnika, a ne službenika koji rade kod beležnika, upisali službenika. Samo beležnik je ovlašćeni overitelj, a ne neki službenik  Kada pogledate spisak overitelja za SPS u Nišu, videćete imena i prezimena nekih ljudi kojih nema na sajtu Javnobeležničke komore. Dvadeset i nešto imena ne postoje”, rekao je Stojanović.

On je kazao da je kao birač podneo prigovor da se poništi rešenje RIK-a o proglašenju izborne liste SPS-a, jer “dokumentacija koja je neophodna i obavezna nije popunjena na način kako treba”.

“Lista SPS-a je morala da se proglasi nevažećom od strane RIK-a i da dostave ispravnu dokumentaciju”, istakao je Stojanović

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x