Brnabić: Hrvatska se pokazala kao neprijateljska zemlja Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Vlada RS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da se Hrvatska pokazala kao neprijateljska zemlja Srbiji, jer je stopirala dovod nafte preko naftovoda Janaf (Jadranski naftovod).

“Sve se dešava na zahtev Hrvatske, a Srbija se kazni jer traži pravdu za ubijenu decu, a to sve da ne spreči EU, to je skandal”, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je ocenila da je odluka o stopiranju nafte direktna finansijka šteta Srbiji i da su time “izbili iz džepa građana Srbije” stotine miliona evra.

“To je sramotna odluka EU i ta odluka je sve promenila, a u Pragu će se danas videti ko je u stvari Aleksandar Vučić, niko se neće usuditi da ga bilo šta pita”, rekla je premijerka.

Ona je kazala da ne postoji alternativni naftovod i da je to Hrvatska “zloupotrebila”.

“Ne možemo da nađemo jeftiniju naftu od ove, a očigledno ne moraju ni ugovori da se poštuju. Bugarska može da koristi rusku naftu, ali Srbija ne može”, kazala je Brnabić.

Ona je rekla da će Vučić danas na samitu u Pragu učestovati na okruglom stolu o energetici i na bilateralnom sastanku sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

“Očekujem sa zadovoljstvom Vučićev govor u Pragu, jer znam u kakvom je raspoloženju otišao”, rekla je premijerka Srbije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x