Brnabić: Ne isključujem mogućnost sabotaže, sastanak sa Vučićem o energetskoj situaciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić, foto: BetaPhoto/European Council/DS
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne isključuje mogućnost sabotaže u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, jer je svih šest blokova ispalo iz pogona u jednom trenutku. Ona je najavila i sastanak sa predsednikom Vučićem, na njegovu inicijativu, zbog enregetske situacije u zemlji.

“Svakako je nekompetentnost ili nestručnost u svakom smislu. A da li je bilo još nešto, meni se čini da je malo prevelika slučajnost da u jednom trenutku ispadne svih šest blokova, ali to je ta nestručnost, neshvatljiva za Elektroprivredu Srbije (EPS) koja ima ljude i inženjere koji rade decenijama”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Prema njenim rečima, kako god bilo, u slučaju da je neko nestručan postoje kontrolni mehanizmi i “za ne verovati” je da je sve to podbacilo kod svih šest blokova.

“Ima osnova da sve bezbednosne službe na tome rade. Nisam pobornik teorija zavera ali da ima nekih neverovatnih stvari – ima”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je za danas zakazan sastanak u predsedništvu koji je sazvao predsednik države Aleksadnar Vučić kako bi razgovarali o energetskoj situaciji.

“Teška je situacija, borimo se iz minut u minut”, rekla je Brnabić za TV Pink, a kako je ranije u medijima pominjano na sastanku bi trebalo da budu ministri i drugi zaduženi za energetske sektore.

Kako je navela, sve se čini da se “podignu” blokovi Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu, koji su nedavno ispali iz pogona i da se dodje do uglja boljeg kvaliteta.

“Želimo da nastavimo isporuku struje bez restrikcija, ali da je borba – borba je”, rekla je Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x