Brnabić o rezoluciji o Srebrenici: Pirova pobeda zapadnih sila, nastavljamo da radimo s njima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da Rezolucija Generalne skupštine UN o Srebrenici predstavlja “Pirovu pobedu i faul velikih zapadnih sila”. UN imaju 193 države-članice, a Rezolucija o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici usvojena je juče sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih.

Brnabić je za RTS ocenila da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo i nije dozvolila da bude “stigmatizovan naš narod”.

“Ovo je sve sada jako sveže i jednu stvar koju sam naučila od (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića je da ne treba ishitreno reagovati”, rekla je ona.

Tako je odgovorila na pitanje o budućim odnosima zvaničnog Beograda sa državama evropskog kontinenta koje su podržale Rezoluciju, a kojoj se Srbija protivi.

“Sve što ću reći je prilično emotivno….meni će lično biti izuzetno teško da dalje radim sa državama koje su bile sponzori i kosponzori te rezolucije”, kazala je.

Rekla je da će se “u svakom trenutku” osećati mnogo bliže državama koje su glasale protiv, bile uzdržane, ili su napustile salu pri izglasavanju rezolucije.

“Treba svakako da nastavimo da radimo sa našim partnerima i to je u našem nacionalnom intersu i sa zemljama članicama EU”, kazala je.

Rekla je i da će “u svakom trenutku” uvek biti uz države koje su u UN bile uz Srbiju, te se zahvalila svima koji su podržali stavove Beograda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x